Cum sa vinzi online in 2018: ghid practic pas cu pas

Cum sa incepi real sa faci bani online? Amazont, Shopify, Aliexpress, dropshipping, affiliate marketing .. sunt doar citeva metode prin care poti face bani relativ usor. Important este sa faci primul pas, si sa aplici pas cu pas ce inveti. Poti privi sute de videouri pe youtube ani de zile, dar totul incepe cu primul pas. Aplica instant ce inveti, doar asha vei putea testa si progresa. Unele infomartii poate sunt vechi, dar daca testezi direct ce inveti, vei avea succes garantat.

In acest articol voi descrie pas cu pas cea mai rapida si simpla metoda, dropshipping cu Shopify, folsind Oberlo si Aliexpress. Este mai simplu decit vinzarea pe Amazon, pentru ca nu ai nevoie de investii, despot etc.

Peste maxim 3 ore vei fi proprietarul magazinului tau online. In primele 3-7 zile posibil vei face prima ta vinzare! Urmeaza pas cu pas acest ghid. Scopul acestui articol este sa te ajut sa faci primii $300, si sa inveti cum sa vinzi online. Nu ai nimic de pierdut. Acest articol acumuleaza citva ani de experienta. L-am creat pentru ami ajuta sora si prietenii apropiati pentru a porni o afacere online de success. Nu cer nici un ban pentru aceste infomratii, tot ce-ti cer este sa dai share si sa transmiti prietenilor tai acest articol, daca iti sunt utile aceste informatii. Aici vei gasi cea mai rapida cale de a porni un shop onlie, si cum sa te focusezi pe marketing, pentru a face cit mai multe vinzari in timpul cel mai scurt posibil.

2:59 – Incepem impreuna chiar acum

Nmic nu este intimplator pe lume. Indiferent ce cunostinte ai, din ce domeniu vii, in ce tara traiesti sau ce venit ai, iti garantez ca la finalul acestui ghid vei avea o afacere online de success si te poti baza pe ajutorul meu. Dupa ce te voi ajuta sa faci primele vinzari, minim $300, ai putea sa-mi multumesti urmarind pagina mea si sa trimiti acest ghid la alti prieteni.

 

Internetul este cel mai mare mall. Nu ai nevoie de cunsotine avansate pentru a vinde online. Acest ghid este impartit pe pasi foarte concreti si usor de inteles, insotit de imagini si video. De la un copil de 15 ani, sau o bunicuta de 80, pot crea o afacere online de succes urmind exact acesti pasi. La final imi poti adresa orice intrebare si te voi ajuta cu mare drag. De asemenea o sa te rog la final, sa-mi spui ce informatie ti s-a parut mai neclara, pentru a putea face acest ghid si mai simplu si eficinet.

Ce ai nevoie pentru inceput?

Trebuie sa ne miscam repede ca sa fim maxim eficineti. Avem 14 zile la dispozitie pentru a porni afacerea cu 0$, dupa care vor aparea costuri lunare de $29. Scopul nostru este sa faci citeva vinzari din primele 14 zile, astefel sa poti acoperi din start costurile magazinului online. In functie de produsele care le vei alege, si cum vei urma pasii de mai jos, vinzarile pot aparea mai rapid, sau mai tirziu. Imporant este sa intelegi foarte bine fiecare pas, si totul va merge garantant.

Nu pierde timp la inceput pentru detalii.

Vei reveni pe parcurs cu infomratii si imbunatatiri, cind vei avea mai mult timp si imaginea va fi mai clara. Nu trebuie sa te blochezi la lucruri ca desing, logo, si alte elemente. Poti sa pierzi timp sa faci cel mai frumos desing de la inceput, dar daca nu te concentrezi pe cel mai important, vei ramine in urma sau poate si mai rau, nu vei mai reusi niciodata. In 2018 lumea se misca foarte repede, iar pe internet timpul e si mai limitat.

Este foarte important sa cercetezi piata, sa alegi corect produsele, pretul, imaginile, strategia de promovare, instrumentele necesare, dar acest lucru dureaza mai mult timp, si e un proces continuu. Poti citi zeci de articole si carti de marketing, dar cel mai eficinet este sa aplici in practica tot ce inveti. De aceea acest ghid este atit de eficinet, pentru ca este orientat concret pe actiuni, nu doar vorbe.

Pasii pentru un un magazint online de success.
  1. gaseste nisa
  2. alege un nume
  3. creaza un site profesionist cu shopify
  4. cum primesti banii din vinzari online
  5. adauga produse cu Oberlo direct in Shopify
  6. setari avansate si finisarea shopului
  7. reclama platia pe facebook, instagram, google, youtube etc.
  8. SEO pentru a aduce trafic de pe google, bing, yahoo, yandex etc.
  9. colectare si automatizare email marketing
  10. cresterea constanta a profitului
1. Incepe magazinul tau online cu Shopify si Obelro: Gaseste nisa potrivita.

Multi se blocheaza la primii pasi si nu mai reusesc sa porneasca afacerea in timp util. Acest prim punct este foarte important, de aceia e cu numarul 1, dar merita timp dedicat si analiza. Pentru a evolua corect nisa potrivita trebuie sa iti dedici citeva zile analizind trendul, piata, concurenta si perspecitvele. Acest pas va fi unul din temele pe acasa, unde iti voi spune cum sa gasesti nisa potrivita pentru magazinul tau online. Noi insa vom merge ianinite pentru ca suntem orientati catre lucruri practice, rezultate concrete in timp real.

Cauti produse dupa categorii si adaugi cu un singur click in magazinul tau

Pentru inceput ne va ajuta subconstientul tau, intuitia ta probabil a proiectat deja niste imagini cind ai citit cuvintul “nisa”. Daca inca nu ti-a venit nici o idee fulger, raspunde in 3 secunde la intrebarea ce ai vrea sa vinzi sau sa cumperi cu pretul intre $5-$90? Si daca nici acum nu este foarte clar, in citeva minute o sa ajungem la partea practica, si imaginea va fi mai clara.

2. Cum sa incepi un magazin online cu Shopify: alege un nume.

Numele este foarte important, dar nu te bloca la acest pas. Cauta ceva simplu, usor de retinut, cit mai scurt posibil. Poti sa adaugi daca vrei  cuvintul “shop” sau “store” ca sa gasesti mai usor adresa de internet disponibila (domen name) daca folosesti mai multe cuvinte. Scrie pe foaie 5-10 idei de nume care iti vin in minte. In primele 5 minute iti vor veni cele mai bune idei, pentru ca intuitia te va ajuta. Dupa 5 minute incepi sa te invirti in cerc si pierzi mai mult timp si-ti pierzi si energia. Aici am scris cum sa gasesti numele de domen pentru magazinul tau online folosind citeva instrumente online. Poti alege un cuvint cheie cu ceea ce vrei sa vinzi, sau o combinatie din numele tau, zodie, animal preferat sau o inventezi un nume din combinatii de cuvinte. (5 minute)

3. Creaza un site profesionsit cu Shopify.

Magazinul online are scopul principal de a vinde. Siteul trebuie sa arate profesionist, simplu de inteles si orientat maxim spre conversie. De asemnea trebuie sa indeplineasca anumite cerinte tehnice, pentru a se incarca foarte repede, si optimizat pentru promovare online. Nu trebuie sa fii programist, nici designer, si nici nu trebuie sa angajezi unul. Nu ai nevoie nici de alte cunostinte tehnice pentru a seta hosting, sisteme de plati, email server, securitate, backup si alte lucruri tehnice foarte impornate pentru un magazin online.

Din fericire, companii de miliarde ca Shopify.com au creat deja cele mai bune solutii tehnice pentru tine. Tu trebuie doar sa gasesti produsele pentru nisa ta, sa te focusezi maxim pe lucrul cel mai imporant care iti revine – marketing, si sa deservesti clinetii intr-un mod placut si profesionist. Iti recomand sa urmezi pas cu pas actiunile de mai jos, si vei avea un magazin online in aproximativ 30 de minute. Nu o sa fie perfect, dar e suficinet pentru a incepe si a invata din practica, nu teorie. Iar pe parcurs, pe acest site vei avea diferite articole care te vor ajuta sa imbunatatesti fiecare aspect al afacerii, astfel ca sa mentii o crestere continua.


Click pe buton pentru a creea magazinul tau online in mai putin de 1 minut. (Exemplu in acest video)

TADAA! Felictari! Ai creeat un shop online. A fost greu pina acum?

4. Cum primesti banii din vinzari online: integrare Shopify cu 2Checkout si PayPal.

Prima intrebare care mi se adreseaza defiecare data cind vorbesc de orice afacere online, este “cum primesc banii?” Sunt foarte multe metode si foarte multe detalii de luat in considerare. Comisionul per tranzactie, metoda de plata, tipul de card, valutele suportate, tarile disponibile si cel mai importnat, sistemul antifrauda. Cu citiva ani in urma, cind am inceput vinzarile online, nu stiam nimic depsre sitemel de plata, in specail de fraude. Dar m-am ars cind am primit notificare de la procesatorul de plati, ca contul meu este blocat de VISA din cauza numarului mare de fraude. Abia atunci am aflat de aceasta problema si am inteles cit de important este sa tii controlul pentru a reduce fraudele si chargebacks. Cind cineva cumpara din magazinu tau cu un card furat, detinatorul defacto al cardului va anunta banca referitor la aceasta frauda, iar banca iti va lua banii inapoi plus un comision pentru chargebacks, care variaza de la $25 in sus pentru fiecare frauda. Daca depasesti rata de chargebacks (~1%-2%) din totalul vinzarilor, vei avea mari probleme si procesatorul de plati va bloca contul tau.

Pentru a simplifica la moment acest punct important, este recomandabil sa folosesti cele mai populare si mai sigure metode de plata, care ofera si protectie antifrauda, acopera un numar mare de tari unde poate fi aplciat si sunt cel mai simplu de operat. Una dintre metodele cele mai des intilnite in ecommerce este paypal, care poate fi usor integrat cu shopify. Paypal insa are unele limitari si nu este diposnibil in unele tari, in special metoda de plata prin card. 

2Checkout este cea mai raspinda si comoda metoda de plata, care acopera foarte multe tari, plati cu cardul, inclusiv cu paypal, multe valute si protectie antifrauda avansata. Este cea mai buna alegere in majoritatea cazurilor. Creaza un cont 2Checkout si seteaza in shopify ca procesator de plati pentru a primi platile clientilor prin card si paypal. Click pe butonul urmator si urmeaza pasii ca in exemplul din video.

 

2Checkout iti v-a trimite banii in contul tau bancar, sau poti alege cea mai comoda si des intilnita metoda, sa ti se trimita banii pe card Payoneeer. Dupa ce iti vei face cont, vei primi prin posta cardul in plic, iar dupa activarea cardului, v-a trebui sa-l atasezi in 2checkout. Creaza aici cont Payoneer.com

5. Adauga produse cu Oberlo direct in Shopify

Am ajuns la prtea cea mai interesanta. Cum functioneaza majoritatea magazinelor online? Cumperi foarte multe produse (de obicei din China de pe Aliexpress), astepti 2 luni sa ajunga produsele la tine, depozitezi produsele in garaj sau un mic depozit, apoi cind un clinet cumpara tu livrezi produsul de la depozitul tau la client. Suna complicat pentru o persoana sau o companie mica, nui asa? Presupune o investite pentru a cumapra o cantitate mare de produse, transport, depozitare, si multe probleme in plus cu stokul, mai ales daca produsul nu e destul de popular si ramii cu bani inghetati.

Din fericire, acum tot procesul asta e megasimplu, se numeste dropshipping.

Dropshipping este modelul tot mai des folosit in ultimul timp, inlcusiv de companii foarte mari. Iti permite sa pornesti foarte usor un magazin online, iar tie iti ramine timp si energie pentru a genera cit mai multe vinzari. Cu dropshipping nu trebuie sa inveseti in produse, nu ai nevoie de stok.

Tu alegi produse de pe Aliexpress, si adaugi produsle pe siteul tau Shopify prin citeva clickuri folosind aplicatia Oberlo.  Promovezi produsul pe Facebook, Instagram si alte canale de marketing. Clinetul cumpara de pe siteul tau, banii ajung instat in contul tau 2chekout sau paypal. Tu primesti notificare pe mobil, si cu aplciatia Oberlo cumperi produsul respectiv de pe Aliexpress, completind adresa clinetului. Clinetul iti plateste $20, tu pastrezi $15 si cumperi produsul de pe Aliexpress cu %5. Aliexpress transmite produsul direct pe adresa clinetului.

 

Dpa cum vezi, cu Shopify si Oberlo e foarte simplu sa adaugi produse si sa le adaugi direct in magazinul tau. Urmeaza sa adaugam citeva setari in shopify, (logo, valuta, termeni si conditii etc.) pentru a aduce magazintul la etapa finala. Dupa care urmeaza o analiza mai avansata a nisei si produselor, si dupa aceasta ne focusam la ceea ce face diferenta cu adevart – marketing. Aceste lucrui necesita mai mult timp, si le vom face in urmatorii pasi. Acum, important e sa avem primul pas major facut, sa avem shopul online.

Primul Pas – Creeaza magazin online cu Shopify

0 Comments

Leave your comment